En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Dag 4 Stockholm- Örnsköldsvik

ResanPosted by Christina Hagelborg Fri, August 27, 2020 21:42

Hej!

Vi lämnade Frölunda, Stockholm i sol strax efter klockan 10 och fick sällskap en liten bit på vägen av en Eurocub från flygklubben. Uppsala väntade och både kyrka och slott förevigades på bild.

Sen glesnade bebyggelsen, mer och mer skog följde, med små glittrande inslag av sjöar. Vi läste kartan tillsammans och reflekterade över så många märkliga ortnamn det finns. Vad har de för historia?

Förmiddagens höjdpunkt var nog Ockelbo, ett gulligt litet samhälle, omgivet av bra gömställen för prinsar och prinsessor...

Efter en lunchpaus med rotaryföredrag i Bollnäs fortsatte vi mot Hudiksvall. Tyvärr låg regnskurar över kustbandet så vi fick välja en annan väg än tänkt.

Landskapet ändrade karaktär och blev alltmer kupérat, skogar, sjöar men också mer odlad mark i dalgångarna. Vi passerade Blacksås, ett berg där djuren enligt Selma Lagerlöf hade riksdag. Vidare över Sandöbron åkte vi slalom mellan skurarna, Höga kusten låg hela tiden och lockade men vi fick njuta på avstånd.

Strax söder om Ö-vik vände vi in i landet och avslutade dagens flygning med en ( ytterligare en) snygg landning i Mellansel.

Fråga 1. Hur hög är domkyrkan i Uppsala?

Fråga 2. Berätta om någr fler sevärdheter i samma stad.

Fråga 3. Genom vilka landskap tror du vi har färdats idag?

Hälsningar Christina

  • Comments(0)http://blogg.akkaone.se/#post8