En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Ny dimension

BetraktelserPosted by Christina Hagelborg Sun, July 11, 2021 11:19

Hej alla Akka- vänner!

Efter en andra kopp morgonkaffe i skuggan sitter jag och filosoferar och njuter av grönska och fågelsång.

Så många gånger jag flugit med Ted i små plan eller på långresa i Boeingmaskiner. Har alltid fascinerats av utsikten och tyckt att kaffet smakar som bäst på 10000m.

Så upptäckte jag plötsligt en annan dimension med kameran i hand under flygning med lilla Akka. På 300 m höjd blev landskapet inte bara vackert utan plötsligt lade jag märke till formationer i naturen, färger, kompositioner som om landskapet vore ett tygstycke eller en matta. Fälten plöjda och odlade i harmoni av ränder, ån som slingrade sig som om den ville göra vägen så lång som möjligt.

Tänk vilket vacker landskap Skåne är! Vilket äventyr vi har framför oss som kommer att få uppleva landets palett från ovan.

Hur kunde Selma Lagerlöf beskriva detta perspektiv 1906, fyra år innan Carl Cederström gjorde Sveriges första flygning?

Och vem kunde ana att jag 2010 skulle läsa högt ur "Nils Holgerssons underbara resa" för pappa Bengt, 91 år. Vilken bonusupplevelse för oss båda!

Hälsningar Christina( Kickie)

  • Comments(1)http://blogg.akkaone.se/#post1