En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

1 månad kvar

FörberedelserPosted by Christina Hagelborg Fri, July 23, 2021 20:39

Hej Alla!

Idag är det bara en månad kvar till avresa med Akka. Det stämmer, vi har ändrat datum så första avresedag blir 24 augusti, då vi vinkar adjö till våra skolklasser och andra intresserade nere på Söderslätt. Vi undersöker möjligheten att starta från en åker utanför V.Vemmenhög istället, då kommer vi så nära sagan man kan komma. Vem vet, kanske några "skånepågar" och en och annan gås dyker upp.

Detta är också jubileumsdagen för "Svenskt flyg 100 år".

Dagen efter gör vi en nystart från Kristianstad Flygplats, där Akka vilat ut i sin hangar under natten. Tidpunkt vet vi inte ännu, men vi återkommer.

Akka-familjen har vuxit, nu har vi 16 partners som är med och stödjer vårt projekt, roligt!

Förberedelserna fortgår, nu med första delen på en kurs kallad "Pinch Hitter". Tror begreppet är hämtat från baseboll där det betyder ersättare. Som ni förstår innebär kursen basfakta om flygning, instrumentering och viss flygträning, för att kunna flyga planet om piloten blir sjuk etc. Vi är fyra damer som går kursen, alla med män som är entusiastiska fritidspiloter. Det känns tryggt att lära sig hur allt fungerar. Nu ser vi alla fram emot nästa del i utbildningen, undervisning och träning i luften.

Som ni ser är det Ted som är magister, lika lugn och pedagogisk som han var när han lärde mig köra bil för 37 år sedan.

Bifogar här några glimtar från klassrummet.

Kickie

  • Comments(0)http://blogg.akkaone.se/#post2