Resedagbok från www.akkaone.se


24 augusti dag 1 Kristianstad/Everöd


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting tis, augusti 24, 2010 16:29

Hej alla Akka- vänner!

En speciell hälsning till våra supporters på V. Ingelstads skola som var inställda på att vinka av oss på Söderslätt. Tack alla andra som tänkt möta upp!

Men det blev ingen flygning idag även om vi var laddade, Akka var nytankad och allt var packat. Natten till idag drog stormvindar och störtskurar in över sydvästra Sverige, vilket gjorde det omöjligt för oss att flyga.

Turen över Skåne hoppas vi kunna genomföra i slutet av resan istället.

Så här på eftermiddagen i Kristianstad är det fortfarande friska vindar, styv kuling. Får se om det mojnar till i morgon. Ted är fullt sysselsatt med att göra nya beräkningar med hänsyn till väderleksprognosen. Hela golvet är fyllt med kartor, och små post it lappar med alternativa landningsplatser.

Vi har lovat skolorna lite frågor att arbeta med under projektets gång.

25 augusti dag 2 Kristianstad/Everöd


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting ons, augusti 25, 2010 19:08

Hej!

Idag skickar vi en hälsning från Everöd och Kristianstads flygplats. Resan gick inte längre än hit idag. Det blåste så mycket att flaggstängerna nästan böjdes och vi fick hålla i kepsarna för att de inte skulle fångas av vinden. Det var förstås tråkigt att vi inte kom iväg men vi hade så trevligt besök...

Runt klockan 10 kom en skolbuss fylld med glada skolbarn och lärare från Everöds skola för att vinka av oss. Nu ägnade vi istället några timmar åt att titta på flygklubbens olika flygplan och svara på frågor.

Eleverna fick också möjlighet att titta på flygplatsens brandbilar.

Nu hoppas Ted och jag på mojnande vind så vi kan ge oss iväg imorgon.

Då har vi lovat flyga över Everöds skola och vinka från luften.

Så var det dags för dagens frågor;

Fråga 1. Hur många landskap finns det i Sverige?

Fråga 2. Vilka landskap gränsar till Skåne?

Fråga 3. Vad heter gåsen som Nils rider på?


26 augusti dag 3 Kristianstad/Everöd – Stockholm/Frölunda


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting tor, augusti 26, 2010 23:09

Hej, jaa vinden mojnade och vi kom iväg klockan 10. Precis som vi lovat inledde vi med att flyga över Everöds skola och säga hej då till våra supporters. De stod ute på skolgården med en stor svensk flagga.Flygplatsen vinkade också av oss.

Sedan fortsatte färden norrut direkt mot Jönköping. Tänk vad mycket skog som finns mellan Broby och Vättern! Vi såg fortfarande spår av stormen Gudruns härjningar i form av kalhyggen. Vädret på sträckan var grått och lite blåsigt, men väl framme i Jönköping sken solen. Visingsö skymtade i solskenet. Men en bit längre norrut låg stora mörka regnmoln. Vi hade just passerat Gränna och var riktigt godissugna.

Vi fick helt enkelt ändra kurs och gå mot Linköping för att tanka och sträcka på benen.

Två timmar och mycket regn senare var vi i luften igen på väg mot Skå- Edeby och sedan Frölunda utanför Stockholm. Min skicklige pilot navigerade oss mellan regnskurar och låga moln och vi häpnade över den dramatik väder kan förmedla.

På Frölunda välkomnades vi redan i luften av vänner från Swedish Ultraflyers, fler väntade efter landning, bl a vår base- captain Rebecca och SFF.

Akka tyckte förstås det var kul att komma hem igen, här är hon född.

Trötta och nöjda avslutar vi vår första äventyrsdag och sover snart gott!

Fråga 1 Vad heter ön som ligger i Vättern?

Fråga 2 Vid Vätterns strand ligger Gränna.Vilket godis tillverkas där?

Hälsningar Christina

27 augusti dag 4 Stockholm/Frölunda – Örnsköldsvik/Mellansel


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting fre, augusti 27, 2010 21:42

Hej!

Vi lämnade Frölunda, Stockholm i sol strax efter klockan 10 och fick sällskap en liten bit på vägen av en Eurocub från flygklubben. Uppsala väntade och både kyrka och slott förevigades på bild.

Sen glesnade bebyggelsen, mer och mer skog följde, med små glittrande inslag av sjöar. Vi läste kartan tillsammans och reflekterade över så många märkliga ortnamn det finns. Vad har de för historia?

Förmiddagens höjdpunkt var nog Ockelbo, ett gulligt litet samhälle, omgivet av bra gömställen för prinsar och prinsessor...

Efter en lunchpaus med rotaryföredrag i Bollnäs fortsatte vi mot Hudiksvall. Tyvärr låg regnskurar över kustbandet så vi fick välja en annan väg än tänkt.

Landskapet ändrade karaktär och blev alltmer kupérat, skogar, sjöar men också mer odlad mark i dalgångarna. Vi passerade Blacksås, ett berg där djuren enligt Selma Lagerlöf hade riksdag. Vidare över Höga kustenbron åkte vi slalom mellan skurarna, Höga kusten låg hela tiden och lockade men vi fick njuta på avstånd.

Strax söder om Ö-vik vände vi in i landet och avslutade dagens flygning med en ( ytterligare en) snygg landning i Mellansel.

Fråga 1. Hur hög är domkyrkan i Uppsala?

Fråga 2. Berätta om några fler sevärdheter i samma stad.

Fråga 3. Genom vilka landskap tror du vi har färdats idag?

Hälsningar Christina
28 augusti dag 5 Örnsköldsvik/Mellansel – Luleå


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting lör, augusti 28, 2010 17:58

" Hemma"! Avslutningen i Luleå blev en nostalgitripp, detta var ju hemma för 30 år sedan!

Men vi tar det från början; startade från Mellansel 10.40 och tänkte gå kusten upp mot Luleå. Men icke, regnskurar fick oss att välja inlandet istället. Men vi inledde med en överflygning över Ö-vik. Tror vi hann dit en timme före kungen, som skulle inviga Botniabanan, den nya järnvägen norrut. Ett pampigt bygge mitt i stan och med backhopparstadion alldeles intill.

Vet inte om Selma hade valt att beskriva Foppas golfbana, men vi passerade i alla fall rakt över. Vi styrde längs Bothniabanan mot Umeå och passerade myrmark och tät skog. Även idag spanade jag efter älg men inget vilt syntes, inte ens Smirre räv.

Regnskurarna fortsatte och från Umeå gick vi över mera glesbyd mot Skellefteå. Där låg plötsligt regnet över inlandet och äntligen kunde vi gå ut mot kusten.

I hela landet uppskattar vi tydligt närheten till vatten , så många gulliga små stugor och bryggor vi flög över idag. Vägen upp mot Luleå bjöd på mycket skärgård och himlen ljusnade lagom till inflygningen över Måttsundsbacken utanför Luleå. När vi skådade Bergnäsbron steg pulsen lite och vi kände igen vårt Luleå även om det var länge sedan vi var här. Ted styrde över centrala stan innan vi gick in för landning. Efter 3 timmar i luften var det skönt att kliva ur.

Vi möttes av Norrbottenskuriren som ville ta lite bilder och av en kär gammal kompis från F21- tiden. Men surströmmingsskivan tackade vi nej till, vi behöver vila lite, och har Kallaxströmming innestående till en annan gång.

Ikväll somnar vi med ett leende på läpparna.

Fråga 1. Vad heter den nya järnvägen som invigdes idag?

Fråga 2. Vilken stad kallas för björkarnas stad och varför kallas den det?

Fråga 3. Vad heter flygplatsen i Luleå?

Hälsningar Christina

Ps Vi såg de första gula löven efter Rosvik Ds29 augusti dag 6 Luleå – Kiruna


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting sön, augusti 29, 2010 18:00

Hej alla ni som följer vår resa!

Vi vaknade i ett regnigt Luleå och åkte ut till Kallax för att göra Akka iordning. Hon var våt och kall. Sen taxade vi ut till stora banan och fick klart att starta nordväst mot Boden. Klockan var 10.20. Vi är så små och banan så stor så det kändes som vi kunnat starta på tvärsen istället!

När vi passerade Boden såg vi tydligt några av de nedlagda forten.

Vi flög längs Lule älv och lade märke till att de odlade bitarna låg i smala remsor ner mot vattnet, till skillnad från Skånes lapptäcke. Snart släppte regnet och vid Harads var det klar och fin luft. Ett kupérat landskap med myrmarker omgav oss, med inslag av glittrande vattenyta från de älvar vi passerade.

Från Vuollerim tog vi sikte på samhället Polcirkeln och malmbanan som via Nattavaara förde oss till Gällivare. När vi såg Aitikgruvan och dess stora slaggdamm följde vi vägen mot Svappavaara medan vi sick-sackade mellan nya regnskurar mot Kiruna.

Efter drygt två timmar var vi åter på marken. Så här på eftermiddagen har vi hunnit med att besöka kyrkan, stationen och stadshuset. För nästa gång vi kommer hit har man nog flyttat hela staden, vilket på allvar planeras p g a gruvans expansion.

Det känns som vår Akka- flygning är inne i en ny fas, det vi upplever är så mäktigt att det inte riktigt finns ord för det. Så idag har vi delat vår flygupplevelse under större tystnad och bara njutit.

Hälsningar Christina

Fråga1 Vilken är Sveriges till ytan största stad?

Fråga 2 Vad heter skidbacken i Gällivare?

Fråga 3 Vad heter Sveriges högsta berg och hur högt är det?


30 augusti dag 7 Kiruna – Lycksele


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting mån, augusti 30, 2010 19:21

Hej Akka One Supporters!

Vilken underbar start på dagen, sol, vindstilla och klar luft! Pampig utsikt över gruvan och fjällen i bakgrunden från vårt fönster. Men tyvärr låg Kebnekajse i moln så någon fjälltur blir det inte.

Akka i sagan fortsatte ju till Kebne för att äta upp sig inför resan söderut Ted och jag gjorde detsamma men fyllde våra magar här i Kiruna. Vi flög ett varv över staden innan vi fortsatte ut över myrmarkerna. Min säkerhetsmedvetne pilot lade routen längs väg eller järnväg. Vilket oändligt landskap, kantat av fjäll längs horisonten,och nästan ingen bebyggelse!

Vi fortsatte ner till Porjus och Stora Lule vatten och fotograferade Jokkmokk och Arvidsjaur där vi konstaterade att vi inte kände behov av att sträcka på benen, som planerat. Istället tog vi sikte på Glommersträsk och nådde vårt mål Lycksele efter tre timmar. Idag var vi nog ännu tystare, det var sagolikt med sol, vattenblänk och enorma vidder.

Vi fick ett kungligt mottagande i denna trevliga stad som ligger så vackert.

Tack för ännu en fantastisk dag!

Hälsningar Christina

Fråga 1 Igår passerade vi byn Polcirkeln, men vi passaerade polcirkeln idag också. Kan du förklara det?

Fråga 2 Häruppe finns en ursprungsbefolkning som ägnar sig åt renskötsel, vilka är det?

Fråga 3 Över vilka landskap har Akka flugit idag?31 augusti dag 8 Lycksele – Sveg


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting tis, augusti 31, 2010 19:55

God kväll på er!

Väderleksprognosen förutspådde regn och busväder som skulle komma in från fjällen. Efter kontakt med meteorologen fick vi rådet att ge oss iväg så fort som möjligt för att försöka komma undan regnet. Så vi var i luften 10.15 och började vår resa i riktigt gråväder söderut mot Sollefteå. Vidderna runt oss var oändliga skogklädda kullar, lite myrmark och sjöar och nästan ingen bebyggelse.

Regnet låg hela tiden precis utanför höger vinge och Ted fick under sträckan korrigera routen med hänsyn till detta. Dessutom hade vi rejäl motvind idag vilket förlängde flygtiden avsevärt. Vår Akka flyger med 80 knop genom luften.I dag blåste det 20 knop motvind, vilket gjorde att Akka bara flög med 60 knop,~110 km i timmen, över marken.Detta gjorde att vår tid i luften blev 3 timmar.

Molnen hängde hela tiden precis över oss, vid några tillfällen hade vi molnslöjor alldeles intill oss. Först vid Ånge släppte regnet. Då hade vi 40 minuter kvar till vårt mål, Sveg.

På sista sträckan fångade jag gröna dalgångar med små samhällen, det såg så idylliskt ut!

Hälsningar Christina

Fråga 1 Vad är det för skillnad på berg och fjäll?

Fråga 2 I Härjedalen som enda plats i Sverige lever ett stort däggdjur. Vilket?

Beskriv djuret, gärna med en teckning!

Fråga 3 Vilka landskap har vi passerat idag?1 september dag 9 Sveg – Sunne


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting ons, september 01, 2020 21:49

Hej igen!

Vilken underbar dag! Vi hade en klar morgon, solsken och vindstilla, precis vad vi längtade efter. Idag blev starten 10. 22 och resan beräknades till 2 timmar. Mycket ödebygd här också men allt inbäddat i ett vänligt solljus. Snart blev inslagen av sjöar fler, kullarna runtom var mjuka och grönklädda. Vi skymtade fler hus, ofta samlade på en sydsluttning mot en sjö.

Strax innan Orsa häpnade vi över högt belägna guldgula myrmarker i oändlighet kantade av skog. Vi hade kommit till Orsa Finnmark.

Siljan skymtade och snart flög vi över vackra Mora, vi var först i mål på målgångsrakan mitt i byn! Ted gjorde en sväng över Sollerön innan vi fortsatte mot Malung. Fanns det inte en skinnklädeskedja som hette Malungsboden en gång?

Vi tog sikte på Torsby , vackert samhälle detta också. Undrar om Svennis är hemma idag?

Nu hade vi inte långt kvar, vi flög längs sjön Fryken och närmade oss Sunne. När Ted anmälde oss på kanalen var det en äldre dam som hälsade oss välkomna till " den långa sjön, den rika slätten och de blå bergen". Det var Selma Lagerlöf, alias Ingrid Nermark som fanns på plats för att välkomna oss. Med sig hade hon Nils Holgersson, alias Carl Folmer Söderberg. Båda var klädda precis som i sagan.

Vilket mottagande av Sunne flygklubb!

I morgon håller vi oss på marken, vi är inbjudna att hålla föredrag i tre skolor samt besöka Mårbacka, spännande!

Hälsningar Christina

Fråga 1 Mellan vilka orter går Vasaloppet?

Fråga 2 Hur långt är loppet?

Fråga 3 Vilken svensk sedel kallas ibland "En Selma"?

2 september dag 10 Sunne


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting tor, september 02, 2020 21:37

Hej på er!

Idag har vi varit på plats i "sagolika Sunne" hela dagen. Här är fantastiskt vackert, precis som Selma beskriver.

Ted gav sig av tidigt för att träffa elever på tre olika skolor , Brobyskolan som är en gymnasieskola träffade han direkt på morgonen. sedan följde Åmbersskolan och Skäggebergsskolan som är mellan- och högstadieskolor. Eleverna var mycket flygintresserade och ställde många frågor.

Det blir nog en överflygning i morgon innan vi åker vidare söderut.

På eftermiddagen blev vi hämtade av våra flygklubbsvänner och åkte till Mårbacka för att se var vår sagotant växte upp. Vi fick en privat visning av hennes hem och mycket ny kunskap om Selmas liv av vår guide.

Vi fick exempelvis veta att det fanns en Nils Holgersson i verkligheten. Han var en fattig, men ytterst begåvad pojke som bodde i Enköping. Selma blev pojkens fostermor och kunde därmed finasiera hans utbildning.

Vi ställde frågan till guiden om hon visste hur Selma kunde veta hur landet såg ut från ovan. Hon trodde att Selmas vandringar upp på höjderna runt Sunne kunde ha inspirerat henne. Man har milsvid utsikt däruppifrån.

Vi visades runt i ett vacker hem och det kändes som om tiden stått stilla och att ägarinnan snart slkulle dyka upp för att hälsa.

Vårt besök idag gav oss verkligen mersmak, nu vill vi verkligen lära känna vår "projektinspiratör".

Innan vi återvände till hotellet besökte vi Selma Lagerlöfs grav i Ö. Ämtervik.

I morgon far vi vidare.

Hälsningar Christina

Fråga 1 Vad heter Värmlands landskapsdjur?

Fråga 2 Vilket år fick Selma Lagerlöf nobelpriset?

Fråga 3 Vad heter sjön vid Sunne?


3 september dag 11 Sunne – Göteborg/Säve


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting fre, september 03, 2020 18:50

Hej alla Akka One vänner!

Så fångade jag äntligen min älg- på bild alltså! Alldeles efter start stod hon där alldeles ensam, nu kan bloggaren bidra med en fauna- fråga.

Vi flög längs Vänerns västra strand och passerade Karlstad och Säffle. Sjön är faktiskt stor som ett hav. Det fanns förvånansvärt mycket skogsbygd men var mycket tätare mellan samhällena och städerna. I dalgångarna var det saftig grönska, Dalsland gör skäl för sitt namn.

I höjd med Åmål ändrade vi kurs och flög ut mot Fjällbacka vid kusten. Ju närmare vi kom desto mer sten och berg i dagen bland allt det gröna. När vi passerade Fjällbacka undrade vi just om det är något nytt mord på gång, i Camilla Läckbergs deckare alltså.

Nu öppnade sig en trakt helt olik allt vi sett förut, Bohusläns vackra skärgård med kala klipphällar och i varje vik små hus som höll sig fast i klippväggen. Och så bryggor och båtar överallt. Kan tänka mig att det kan vara ganska stora avstånd till grannbyn även om de ser ut att ligga nära varandra. Både berg och vatten gör att man måste åka en omväg.

Idag tog jag många foton, kunde inte se mig mätt. Den varma solen bidrog förstås. Ni får här se några vi valt ut.

Bästa hälsningar Christina

Fråga 1 Vilket djur kallas djurens konung?

Fråga 2 I vilket landskap ligger Åmål? Nämn någon mer stad i samma landskap.

Fråga 3 Göteborg har två flygplatser. Vad heter de?4 september dag 12 Göteborg/Säve - Ljungbyhed


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting lör, september 04, 2020 20:29

Hej Bloggläsare!

Det känns lite vemodigt att vår resa börjar gå mot sitt slut, men vi njuter varje sekund.

Vi tog sovmorgon idag och startade först vid 13.30. Solen sken och förebådade en fin flygtur. Vi inledde med en titt på Göteborg och lämnade strax Bohuslän. Landskapet ändrade karaktär, havsnära, mycket bördig jord, det skärgårdskarga försvann.

När vi fick syn på Ringhals kärnkraftverk slog det oss att vi under vår resa sett alla(?) Sveriges energikällor; vattenkraften i Norrland, vindkraft på flera ställen och nu senast kärnkraft.

Vi kom nu till ett landskap som jag tror att Selma Lagerlöv glömde.Det var synd för här finns mycket att titta på. Städerna längs kusten ligger väldigt vackert med fina sandstränder.

Tillbaka i Skåne igen konstaterade vi att allt verkade lugnt och stilla efter sommarens tennisturnering och turistinvasion i Båstad.

Nu styrde vi kosan mot sydost med sikte på Ljungbyhed där vi avslutade dagens flygning, men just på denna plats startade en annan historia för 40 år sedan. Gissa vilken?

Lördagshälsningar Christina

Fråga 1 Vad beskriver ramsan "laga ni så äta vi"?

Fråga 2 Vi flög över en ås under vilken det byggs en järnvägstunnel, vilken?

Fråga 3 Vilken Europaväg har vi följt från Göteborg söderut?5 september dag 13 Ljungbyhed Airshow


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting mån, september 06, 2020 17:40

Hej alla läsare!

Flygdag på Ljungbyhed, det väcker minnen! För 40 år sedan började Ted sin pilotbana just här.

Den här morgonen mötte vi resans första frost, riktigt krispigt och klart i luften.

Efter briefing för alla deltagare i flygprogrammet gjorde vi Akka i ordning. Hon hade fått en hedersplats! Precis innan för insläppet stod hon ensam på divergeringsplattan. Men hon behövde inte vara ensam länge.....

Flygdagen lär ha haft över 20000 besökare och det kändes som många av dem kikade på oss och vårt Akka- projekt.

Det blev en härlig dag med många spännande mänskliga möten!

Ni slipper frågor idag, bra va?

Hälsningar Christina
6 september dag 14 Ljungbyhed – Kristianstad/EverödSkapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting mån, september 06, 2020 18:09

Hej igen!

Ännu en solig dag mötte oss på vägen ut till Akka. Idag skulle det bli en kort flygtur ner till Malmö för att nästa dag återse V. Ingelstads skola.

Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Under natten hade sporrhjulet på planet läckt luft så vi fick börja med att leta luftpump. Vi fick i luft tillräckligt för nästa flygtur men bestämde oss för att åka hem till Everöd för säkerhets skull.Vi var inte säkra på att kunna få ny luft i Malmö.

Klockan var nog 10 när vi lättade med sikte på Kristianstad Airport. Jag förvånades över att vi har så mycket skog här också. Skillnaden är bara att denna skog verkade vara planterad, granarna stod i "giv akt", tätt ihop. Dessutom med många inslag av lövträd.

Vid Finjasjön passerade vi Hovdala slott och hedlandskapet runt om. Vi fortsatte mot Kristianstadsslätten med sitt karaktäristiska lapptäckeliknande landskap.

Vi närmade oss flygplatsen och fick eskort av ett kompisflygplan på vägen.

Efter en snygg landning på grässtråket fick vi tid att titta på blommor och klappa kor medan sporrhjulet kollades innan vi taxade in till klubben.

Tack för idag, Akka sover i egen hangar i natt och crew i egen säng.

I morgon åker vi till V. Ingelstad för att avsluta 2010 års Akka One.

Hälsningar Christina, Ted och Akka

Fråga 1 Vad hette de "frihetskämpar" som höll till vid Hovdala slott på 1600- talet?

Fråga2 Vad heter Skånes landskapsblomma?7 september dag 15 Västra Ingelstad


Skapad av Christina Hagelborg begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting ons, september 08, 2020 10:30

Hej och hej då!

Idag gav vi oss av tidigt, det tar ju trots allt lite längre tid med bil än med Akka One. Nils Holgersson monumentet utanför V. Vemmenhög påminde oss om att det var här sagan började.

Klass 4a hade under sommaren blivit 5a och nog var de lite äldre. Underbart att mötas av en glad samling barn med en lika glad fröken i spetsen, alla iklädda i Akka One supportertröjor. Men nu var det bråttom, tårtor skulle fixas, matsalen möbleras om till samlingssal och redovisningen finslipas.

Klockan 9 var allt klart och åk 4 -6 bänkade sig för "Grande Finale". Akka One Crew utgjorde en blygsam del av redovisningen. 5a berättade om myskoxen, detta stora djur som lever fritt i Härjedalen och publiken fick svara på frågor som eleverna förberett.

Mitt under redovisningen blir vi avbrutna av ett förfärligt kraxande, en vit stor flaxande gås far in i salen. Det är självaste Mårten , från Nils Holgersson Sällskapet som överraskar oss. Med sig har han Selma Lagerlöf, en mera dämpad lite barsk dam. Det blev många skratt för oss alla.

I klassrummet fortsatte firande och redovisning. Vi serverades tårta, vackert dekorerad med en snäll farmors Akka One logga i marsipan. Sen bjöds vi på en strålande redovisning av eleverna.

Sen var det dax för avskedskramar med alla underbara barn.

Det känns allt lite vemodigt att projektet Akka One 2010 nu är slutfört men samtidigt väldigt bra.

Vi hoppas att detta inte är ett slut, utan början på något nytt.

Ted och jag vill med vår Akka One 2010 resa inspirera till:

* att njuta av vårt vackra land

* att vara rädda om vår natur

* att ta vara på den kulturskatt Selma Lagerlöf ger oss genom att läsa sagan om Nils

* att våga skapa ditt eget äventyr i liten eller stor skala

Varmaste hälsningar Christina och TedVälkommen att kontakta oss via email [email protected]
 
 

Producerad av ChrisDesignGroup