CIRKELN ÄR SLUTEN – en flygarhustrus betraktelse
av Christina Hagelborg

Året var 1972 när en stilig flygare kom in i mitt liv. Hans passion fördelades mellan mig och Sk50, en nätt liten tvåsitsig maskin som bullrade mycket, flög med låg hastighet och inte mycket högre än trädtoppshöjd samt Draken som flög högt och fort. Men snart blev det Sk61 & Sk60. Och passionen fanns kvar, både för mig och flygandet. Kärleken till luften som element fortsatte i Fokker F28, Fokker 100, Boeing737 och 767. Det blev längre turer, högre höjder och betydligt högre hastighet.

Åren gick och med pensionering i sikte skulle jag kanske få möjlighet att ha min flygare alldeles för mig själv. Men efter några år i tvåsamhet var det dags igen. Flygarens längtan upp i lufthavet, efter friheten, efter utsikten över vårt vackra land fanns där nog hela tiden. Min längtan att få göra något nytt, få ett nytt perspektiv, vara lite äventyrlig har blivit allt mer tydlig. Efter många härliga år som kurator, främst för barn och ungdomar, fascineras jag av de resurser och styrkor som unga har. Men också hur viktigt det är att få längta och drömma. Så vad hände? En nätt liten tvåsitsig maskin, som flyger max 80 knop och helst under 500 meter kom in i vårt liv.

Den 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub.

Här möts våra vägar, Teds piloterfarenhet, och min erfarenhet av arbete med ungdomar och fascination för skrivande i en spännande resa.

- och cirkeln är sluten

 


Producerad av ChrisDesignGroup