En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Detaljplanering

FörberedelserPosted by Christina Hagelborg Mon, August 09, 2021 11:20

Hej Akka-vänner!Inte hade jag en aning om hur mycket förberedelser som krävs för vårt projekt. Just nu handlar det om att få tillgång till bränsle under resans gång, det måste förberedas, det är inte bara att åka in till Statoil och tanka! Nu ser piloten nöjd ut, han sitter här bredvid mig och har talat med alla "tankställen" på resan. Jag kan i nuläget inte göra mer än att serva med kaffe och muntra tillrop.

Jag har nu gjort mitt första flygpass på kursen "pinch- hitter". Spännande och lite läskigt, men kul. Efter en halvtimme kändes det faktiskt som att jag fick lite koll, genom att justera höjd och hastighet lärde jag mig att hålla planet i planflykt dvs med stabil hastighet och höjd framåt. Efter ett tag kunde jag släppa instrumenten med blicken och titta ut istället och gå mera på känsla. Häftigt!

På datorn här hemma har vi en enkel flygsimulator som gör att jag kan träna själv. Känslan är väldigt snarlik att flyga på riktigt och landskapet runt Kristianstad känner jag också igen. Detta ger mersmak!

Hälsningar från ett för dagen regnigt Åhus

Kickie

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bo GA Fritzén Fri, August 20, 2021 21:19

Halloj!

Spännande läsning är att förvänta!! MEN: Uppgiften om bränseförbrukningen under en af bilderna uti dagens Kb på 1300l/tim måste vel endock vara helt åt helfvete!!?

All lycka på Eder färd!

Venligen

Bo GA Fritzén

Pensionerad Grosshandlare-korta varor