En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Dag 3 Kristianstad- Stockholm

ResanPosted by Christina Hagelborg Thu, August 26, 2020 23:09

Hej, jaa vinden mojnade och vi kom iväg klockan 10. Precis som vi lovat inledde vi med att flyga över Everöds skola och säga hej då till våra supporters. De stod ute på skolgården med en stor svensk flagga.Flygplatsen vinkade också av oss.

Sedan fortsatte färden norrut direkt mot Jönköping. Tänk vad mycket skog som finns mellan Broby och Vättern! Vi såg fortfarande spår av stormen Gudruns härjningar i form av kalhyggen. Vädret på sträckan var grått och lite blåsigt, men väl framme i Jönköping sken solen. Visingsö skymtade i solskenet. Men en bit längre norrut låg stora mörka regnmoln. Vi hade just passerat Gränna och var riktigt godissugna.

Vi fick helt enkelt ändra kurs och gå mot Linköping för att tanka och sträcka på benen.

Två timmar och mycket regn senare var vi i luften igen på väg mot Skå- Edeby och sedan Frölunda utanför Stockholm. Min skicklige pilot navigerade oss mellan regnskurar och låga moln och vi häpnade över den dramatik väder kan förmedla.

På Frölunda välkomnades vi redan i luften av vänner från Swedish Ultraflyers, fler väntade efter landning, bl a vår base- captain Rebecca och SFF.

Akka tyckte förstås det var kul att komma hem igen, här är hon född.

Trötta och nöjda avslutar vi vår första äventyrsdag och sover snart gott!

Fråga 1 Vad heter ön som ligger i Vättern?

Fråga 2 Vid Vätterns strand ligger Gränna.Vilket godis tillverkas där?

Hälsningar Christina

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.