En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Midsommar

FörberedelserPosted by Christina Hagelborg Sat, June 26, 2021 17:56

Glad midsommar och välkommen till Akkas blogg som har premiär idag! Vi har härligt sommarväder precis som sig bör den här helgen som vi väl alla förknippar med blomsterängar och midsommarstång. Under alla år har tidig blomsterplockning och sedan ett besök på Åhus torg för midsommarfirande varit en tradition. Så även i år men på ett lite annorlunda sätt.

Vid lunchtid styrde vi kosan mot Kristianstad Flygklubb där Akka har sin hemvist. Luften var fylld av färgglada skärmar som sakta seglade mot marken, fallskärmshopparklubben var också på plats idag.

Efter sedvanliga flygförberedelser rullade vi ut lilla Akka ur hangaren. Hon väger inte mer än 320 kg och med sin tjocka hjul rullar hon lätt. Efter att ha varmkört motorn och rullat igång är vi i luften efter 70 meter och en fart på 30 knop. Vilken känsla att sväva som en fjäder i luften! Vi klättrar till 150 meters höjd, alldeles lagom för att njuta av det välkända landskapet runt Kristianstad. Efter överflygning och vingvinkning hos vänner var det dags för blomsterspaning, och vi hittade vår äng med riddarsporre(tror jag).Å, så vackert! Nu åkte vi vidare till centrala Åhus, midsommarstången var redan rest på torget men ännu inga besökare.

Vi fortsatte längs stranden söderut, tittade till vårt eget hus och återvände sedan till Everöds flygplats för att landa på stråket. Det innebär att vi landar på gräset, vilket ger en mjuk och behaglig landning med minsta slitage på maskinen.

Vi tackar vår pilot Ted för idag !

Hälsningar Christina

  • Comments(3)http://blogg.akkaone.se/#post0
« Previous